Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

In colors

...I want you live your life in colors...


Αυτό έλεγε κάθε πρωί που άνοιγε τα μάτια της. Κοιτάζονταν στον καθρέφτη , ανοιγόκλεινε τα βλέφαρά της και πήγαινε στην ντουλάπα. Ήταν μικρή, αλλά της άρεσε να την χαζεύει. Την άνοιγε και έβλεπε πάντα ένα σωρό από στοιβαγμένα ρούχα, τυλιγμένα όλα σ'ένα κουβάρι. Σ' ένα πολύχρωμο κουβάρι.
Κόκκινο- κίτρινο- πράσινο- μοβ, όλα βρίσκονταν εκεί.Και το καθένα είχε την δική του αξία. Την δική του μικρή ιστορία. 
Της άρεσε να τα χαζεύει τα πρωινά. Ίσως και αργά το βράδυ.
Κάθισε. Κάπου πεταμένο βλέπει ένα κόκκινο φουστάνι. Είναι το αγαπημένο της. Κάθε φορά της θυμίζει πώς είναι, όταν είναι χαρούμενη. Γελαστή, δυναμική, γεμάτη ενέργεια. Χωρίς φοβίες.
Σκέφτεται. Όποτε φοράει χρώμα, όλα γύρω της αλλάζουν. Γίνονται πολύχρωμα! Αφήνει πίσω στεναχώριες, πικρίες, ψέματα και απογοητεύσεις. Χάνεται στον δικό της κόσμο. Σ'έναν κόσμο που έχει μάθει να αγαπάει το ''είναι'' της, τη ψυχή της. Τότε μόνο καταλαβαίνει. Ποιοι είναι εκεί. Ποιοι την αγαπούν.
Κι όμως κάποιες φορές μπερδεύεται. Τόσα χρώματα,βλέπετε.Χάνει τον δρόμο της και τριγυρνάει στο σκοτάδι.Ένα σκοτάδι που σιχαίνεται. Ο λόγος απλός. Είναι μαύρο. Σιχαίνεται το μαύρο. Δεν το θέλει στην ζωή της. Της κλέβει την ελπίδα, την διαβρώνει. Μαζί του γίνεται κι αυτή σκοτεινή,θλιβερή,μίζερη. Την παρασέρνει στον βούρκο του και εκείνη δεν μπορεί,φωνάζει, νιώθει πώς πνίγεται.

....Κάθεται για λίγο.Χαμογελάει. Ακούει μία γλυκιά μελωδία και της έρχονται οι στίχοι ενός αγαπημένου τραγουδιού.

"Cut me up in two or three or four dark clouds,
I won't bring you rain...I want you cool,I want you live your life in colors.''

Πέταξε ότι μαύρο ξεπετάγονταν στο στο πολύχρωμο κουβάρι της,
άρπαξε το μοβ κασκόλ της και έτρεξε.

Έτρεξε για να ζήσει.
Να ζήσει, πολύχρωμα.

3 σχόλια: