Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Έτρεχε. Με τα πόδια γυμνά ,νιώθοντας τα πεσμένα φύλλα και το νωπό ακόμα απ'την βροχή,χώμα, στο σώμα της.
Μία αέρινη φιγούρα μπορούσες να διακρίνεις από μακριά. Ένα αερικό που έτρεχε ανέμελο,χωρίς να το νοιάζει αν λερωθεί,αν πέσει,αν χτυπήσει. Θα σηκωνόταν.
Δεν μπορούσες να διακρίνεις το πρόσωπό της. Ήταν τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά συγχρόνως. Ίσως να διέκρινες ένα χαμόγελο. Πλατύ,γλυκό,με μία δόση ειρωνείας όμως.
Τα μαλλιά της μακριά,κάλυπταν τους ώμους της,αγκάλιαζαν το σώμα της ζεστά.
..Δεν είχε σταματήσει. Συνέχιζε να τρέχει. Αναρωτιόσουν τι προσπαθούσε να αποφύγει. Ποιον φοβόταν. Από ποιον ήθελε να κρυφτεί.
Δεν καταλαβαίνεις όμως. Τρέχει,αλλά δεν αγωνιά. Γελάει. Γελάει δυνατά. Σχεδόν παγερά αυτή τη φορά. Σπάει η γλυκιά εικόνα της.
Γίνεται όλο και πιο ψυχρή. Όλο και πιο απόμακρη. Την χάνεις για μερικά δευτερόλεπτα.
Αγωνιάς.
''Τι να απέγινε άραγε'';
Κάθεσαι,να ξαποστάσεις. Λαχάνιασες. Τόση ώρα την κυνηγούσες.Εκείνη έτρεχε αμέριμνη,αψηφώντας τα πάντα,αλλά εσύ δεν μπορούσες να αποφύγεις τόσο εύκολα τα εμπόδια.
....Έγειρες να ξαπλώσεις,στον σωρό απ'τα πεσμένα φύλλα. Έπαιζες με το νωπό χώμα. Σου άρεσε η μυρωδιά του. Σου άρεσε αυτή ,η ομορφιά,που άφηνε η βροχή πίσω της.
Πέρασαν οι ώρες...και να που χωρίς να το καταλάβεις,είχε έρθει και στεκόταν δίπλα σου. Καθόταν με τ'άσπρο της φόρεμα και περίμενε πότε θα ξυπνήσεις. Είχε κάτι να σου πει.
Άνοιξες τα μάτια σου και την είδες.Είδες δύο μεγάλα μάτια να σε κοιτούν έντονα.Κάτι ήθελαν να σου πουν.
Σηκώθηκε. Φοβήθηκες,μήπως αρχίσει να τρέχει πάλι. Σε πλησίασε,άπλωσε το χέρι της και σε σήκωσε. Δεν μιλούσε. Απλά προχώραγε, και έπαιρνε και εσένα μαζί της. Εσύ μαγεμένος απ'την ομορφιά της δεν σ΄ένοιαζε να μάθεις,που πηγαίνατε.
Ξαφνικά,σταμάτησε.Σε κοίταξε μες στα μάτια. Σε πλησίασε και τότε σου έδωσε ένα ζεστό φιλί στο μάγουλο.
Μετά από λίγο εξαφανίστηκε. Γυρίζοντας,είδες κόσμο μαζεμένο να κλαίει. Κοντοστάθηκες. Πήγες να δεις. Ήταν εκείνη,πεσμένη στο έδαφος,κρατώντας στη χούφτα της λίγο χώμα.
Τότε,θυμήθηκες,τι σου είχε ψιθυρίσει:

''Μην φοβάσαι,να πέσεις.Να ζεις''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου